maandag 10 september 2007

EX MOSLIMS

“Ex-moslims” Jafari en Taebi dikke mik met moskeebestuur

Pamela Hemelrijk

U zult me misschien een complotdenker noemen, maar ik begin me nu toch in gemoede af te vragen of de ex-moslims Peyman Jafari en Benham Taebi wel echte ex-moslims zijn. Toen ze de afgelopen week Ehsan Jami probeerden af te branden op de opiniepagina van de NRC verzwegen ze al voor ons dat ze dat ze lid waren van de Internationale Socialisten, die twee handen op één buik zijn met de Hamas, de Hezbollah en de AEL. Niet echt een club dus waar de doorsnee ex-moslim zich als een vis in het water voelt, zou je zeggen.

En nu lees ik op het ultralinkse Frontpage FOK.nl dat die twee bloeddorstige bolsjewieken een rivaliserend comité van ex-moslims hebben opgericht om tegen Jami “ten strijde te trekken”. Dit politiek correcte comité van ex-moslims, zullen we maar zeggen, geeft maandag een persconferentie, en wel…in de moskee El Oumma in Slotervaart if you please! En dat niet alleen: de bijeenkomst zal worden opgeluisterd door de voorzitter van de Vereniging van Imams en vertegenwoordigers de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam.

We kunnen hier dus met een gerust hart spreken van een unicum in de rijke historie van de islam: dit is het eerste comité van ex-moslims ter wereld, dat zich mag verheugen in de warme sympathie van het islamitisch establishment. Een primeur van wereldformaat, mogen we wel zeggen. Afvallige moslims die een moskee tot hun beschikking krijgen om van de daken te schreeuwen dat zij niet meer in Allah geloven, en geen boodschap meer hebben aan diens profeet. Het is alsof Solzjenitzin in het Kremlin een persconferentie mag geven om wereldkundig te maken dat hij geen boodschap meer heeft aan Stalin! Het is of een ex-lid van de Scientologykerk de tempel aan de Nieuwezijds mag gebruiken om aan de pers uit te leggen dat hij niks meer te maken wil hebben met L. Ron Hubbard!

“I smell a rat the size of a dinosaur”, zou me moeder zeggen. Hé Jafari! Je vergeet toch niet om Wouter Bos en Han Noten een adhesieverklaring toe te zenden, hoop ik? Ik verwed er mijn kop onder dat ze nu wèl hun handtekening willen zetten. Want ex-moslims die zijn goedgekeurd door de Vereniging van Imams, daar durven ze wel solidair mee te zijn. Misschien krijgen jullie zelfs nog wel een handtekening los van de vertegenwoordigers van de Unie van Marokkaanse Moskeeën en de Imam zelve. Het zou me niks verbazen.

Geen opmerkingen: